Bahove kapi i trudnoća

 

 

 

 

homeopatija

San većine žena je da postane majka. Kod nekih taj san datira od rane mladosti, a kod drugih se definiše u zrelijem dobu. Retke su žene koje o tome ne razmišljaju. Kad se u životu žene pojavi partner sa kojim ona može da deli život, javlja se i potreba da zajedno stvore novi život. To je magičan period u životu jednog para.

Neke žene veoma lako dolaze do potomstva, dok druge moraju da posećuju lekare i da nalaze načine da i one dožive trudnoću i majčinstvo. U poslednje vreme je sve popularnija vantelesna oplodnja, koja je mnogim parovima omogućila da se raduju prinovi. Kojim god načinom da se desi trudnoća, vrlo čest pratilac tog stanja je briga da li će sve biti u redu. Neke majke stalno idu  lekarima da bi dobile potvrdu da se s njenim čedom sve odvija kako treba. Neke druge uživaju u tom stanju i ne pada im na pamet da troše svoje vreme po čekaonicama.

Treba razumeti i jedne i druge. One majke koje traže potvrdu lekara su preplavljene strahom i brigom a da bi se donekle umirile, potrebno im je mišljenje nekog koga smatraju stručnim, dok su one koje ne idu lekarima sigurne u sebe, sopstveno telo, život i uživaju u svojoj trudnoći bez opterećenja.

Zabrinutim majkama veliku podršku mogu da pruže Bahove kapi i obučen Bahov praktičar. Postoji 38 esencija i one pokrivaju sva emotivna i mentalna stanja. Kroz razgovor sa iskusnim praktičarom majka definiše i razume svoja stanja a bočica Bahovih kapi koja je napravljena na osnovu razgovora pruža nežnu i moćnu podršku, pa majka počinje da uživa u trudnoći, okružuje se lepim stvarima i pozitivnim ljudima, a izbegava ono što je uznemirava, koliko je to moguće.

bahove kapi,

Ima mišljenja da svako može sebi da odredi koje su mu Bahove esencije potrebne i to je donekle tačno. Mi smo, međutim, skloni da neke stvari ne vidimo, jer nam se ne dopadaju ili jednostavno mislimo da mi “nismo takvi”, pa tako nećemo uzeti esenciju koja može da bude veoma važna za naše trenutno stanje. Bahove kapi se daju samo za ona stanja kojih smo svesni. Ukoliko neko ne želi da ide u svoje dubine, to se poštuje. Oko svake kombinacije treba da postoji dogovor i saglasnost.

Bahov praktičar uvek objašnjava šta se dobija korišćenjem određene esencije i ako majka pristaje na to, tad se ta esencija stavlja u bočicu sa individualnom kombinacijom.

Ukoliko neko ne želi da obavi razgovor a oseća uznemirenost, paniku, čini se da će da izgubi kontrolu, misli lete u “šta bi bilo kad bi bilo…” može da se uzima Rescue remedy ili Kapi spasa.

Za takve situacije je taj preparat odličan. Takođe, dobar je za neka traumatična stanja i doživljaj šoka.    Za ostala emotivna stanja treba razgovarati i usaglasiti kombinaciju koja uravnotežava ta stanja, odnosno negativna emotivna i mentalna stanja transformiše u pozitivna.

Za Mati je tekst napisala: Zorica Milosavljević, Bahov praktičar

Comments are closed