Dojenje je vaša stvar

Moj staž dojenja je pet i po godina i za sve te godine sam dojila na  svim mogućim mestima – u restoranu, autobusu, odgledala sam ceo Fest sa bebom na siki i “7 veličanstvenih” takođe, dojila sam i u parkovima, tržnim centrima, na izložbama, u pošti, banci… Kada sam dobila drugu ćerku, bile smo još aktivnije i baš nikada nisam doživela ništa ružno.

mg_6922-final-t-za-netMnoge moje prijateljice imaju ista iskustva kao ja. U želji da vas podržim ako se pitate šta je to što bi moglo da se desi ako izvadite siku na javnom mestu da nahranite svoju bebu, najčešći odgovor je NIŠTA! 🙂

Baš ništa. Uglavnom vas niko neće ni gledati.

Ponekad ćete dobiti nežan pogled, nekada će neko skloniti pogled, ali najčešće se nećedesiti baš ništa. Provela sam dan sa jednom mamom koja takođe doji svog sina tamogde se nađe u momentu kad je gladan. Fotografisala sam ih na javnim mestima u autentičnoj atmosferi.

mg_6937-final-t-za-netOtišle smo tramvajem do pijace, kupile sve što nam treba, popile sok u jednom kafiću u Strahinjića-bana i rastale se. Fotografisala sam ih kad je dojila i baš ništa se nije desilo.

U tramvaju ih niko nije ni pogledao, bili su u svom ružičastom mehuru i bili su divni, u Skadarliji smo dobile dva pogleda, jedan neutralni i jedan nežni sa osmehom.

mg_6892-final-t-za-netPošto se ni na pijaci nije desilo ništa i baš niko nije gledao u njih, odvažila sam se da pitam prodavce šta misle o tome. Čika koji prodaje banane je slegao ramenima i rekao “Pa to je normalno”, jedna teta je imala isto mišljenje.

Odlazak u ozloglašenu “silikonsku dolinu” je bio eksperiment, jer je to mesto gde većina dekoltea otkriva mnogo više grudi nego kada dojite bebu.

mg_6953-final-t-za-netSele smo, naručile sok i kafu, uživale u divnom danu. Zatim smo pitale konobara da li je ok da ona tu doji, dobile smo potpuno isti odgvor:“Pa naravno, to je normalno, neke mame doje ovde u bašti, neke se sklone unutra, koja kako želi.” Ni tamo niko nije obratio pažnju na nas 🙂

Drage mame dojenje je vaša stvar <3

 

mg_6880-finam-t-za-net

 

Tekst je napisala Tamara- Mašina i Sofijina mati.

http://udruzene.com/2015/10/06/dojenje-je-vasa-stvar/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.