Homeopatija u trudnoći

 

 

Savršen ciklus kreacije i stvaranja se manifestuje u nama. Budimo duboko svesni toga i zahvalni. A kao krajnji rezultat stvaranja, pred našim očima diše jedno potpuno novo i jedinstveno ljudsko biće. Naše dete, naša beba!

Prirodno i normalno stanje je da žena uživa i raduje se činu stvaranja deteta, da se raduje trudnoći, porođaju, dojenju i odgajanju malog bića. Danas, na žalost ima dosta odstupanja od prirodnog i normalnog toka gore pomenutog. To znači da parovi imaju problema da začnu potomstvo, dosta poteškoća da trudnoća bude laka i bez komplikacija, da porođaj bude prirodan i koliko god je to moguće bezbolan, da dojenje bude uvek prisutno i udobno za majku i dete i da psiho fizičko stanje majke (porodilje) bude stabilno i bez bilo kog vida postporođajne depresije i drugih mentalnih disbalansa.

Moramo priznati da prečesto nailazimo na ovakve priče u našoj okolini. Dobra vest je da postoji mnogo načina da pomognemo sebi i svojoj porodici. To može biti kroz jogu, vežbe za trudnice, meditaciju, zdravu ishranu i čišćenje organizma, akupunkturu, energetske tehnike i HOMEOPATIJU.

Kako homeopatija deluje i šta ona radi?

Homeopathy-Infertility

Homeopatija na suptilan i nežan način potpomaže našoj vitalnoj sili da se aktivira i aktivno sudeluje u regulisanju disbalansa koji imamo. Naša vitalna sila nosi sve informacije koje su neophodne za pravilno funkcionisanje našeg organizma. Ali ako se ona uspava ili poremeti iz nekog razloga, homeopatski lek ima tu snagu da je prodrma i reaktivira. Homeopatski lek i vitalna sila se nalaze na istoj platformi informativnog polja i kad se prepoznaju dolazi do efekta “Slično se sličnim leči”. Tada je isceljenje prirodno i trajno (osim ako ponovo nemamo podržavajući faktore koji nas ubacuju u isto stanje).

Jedna od najbitnijih osobenosti homeopatskog leka je ta što ne može da naudi ni trudnici ni bebi u stomaku. U homeopatskom leku nema opasnih hemikalija koji mogu da oštete organe ili vitalnu silu ni kod majke ni kod bebe.

Homeopatski lekovi se mogu uzimati uporedo sa alopatskim lekovima (ne isključuju jedni druge) ukoliko to situacija zahteva. Sada ćemo napraviti jasan pregled kako možemo koristiti homeopatske pripravke vezano za trudnoću:

1. HOMEOPATIJA PRE TRUDNOĆE

2. HOMEOPATIJA I TRUDNOĆA

3. HOMEOPATIJA I POROĐAJ

4. HOMEOPATIJA NAKON POROĐAJA

5. HOMEOPATIJA I BEBE

 

HOMEOPATIJA PRE TRUDNOĆE

Idealno jeste da žena i muškarac pročiste svoje fizičko i mentalno polje pre nego sto praktično porade na proširenju porodice.

To se postiže kroz pravilno kombinovanje hrane i čišćenje organizma (creva, jetre, bubrege, limfu, pluća), oslobađanjem od svih emocija i misli koje narušavaju radost i sreću kao i homeopatskim konstitucionalnim lekom koji može da uspostavi balans na svim nivoima.

Svako će pronaći za sebe ono sto mu najviše odgovara kao metod samopomoći ka harmoničnijem bivanju.

HOMEOPATIJA I TRUDNOĆA

june-baby

Stanja kao što su mučnine, povraćanje, krvarenja, visok krvni pritisak, bolovi u leđima (ili na nekim drugim mestima), oticanje, nepravilan položaj ploda u zadnje 2-3 nedelje se vrlo uspešno saniraju homeopatijom. Na sreću, danas ima mnogo ginekologa koji prihvataju i podržavaju homeopatsko lečenje pa možemo da radimo svi zajedno kao tim.

HOMEOPATIJA I POROĐAJ

Postoje lekići koji potpomažu pripremu psihe i tela (dojke, karlice, materice) neposredno pred porođaj. Oni su od velike koristi jer ženi pomažu da ne uđe u paniku, strah, opušta mišiće karlice. Do sada lekari nisu branili unošenje homeopatskog leka u salu za porođaj, tako da porodilja može često da ga uzima ako ima potrebe (samo za akutna stanja).

HOMEOPATIJA NAKON POROĐAJA

Setovi homeopatskih lekova su od neprocenjivog značenja i nakon porođaja. Njihovom upotrebom organizam se brže vraća u prvobitno stanje, rane (od epiziotomije ili od carskog reza) brže zaceljuju, krvarenje je kraće, u većini slučajeva može se regulisati laktacija (ukoliko izostaje ili je slaba), u slučaju mastitisa, duboki mišići stomaka se brze regenerišu i naravno u slučaju postporođajne depresije, tuge ili bilo kog vida psihičke traume porodilje.

HOMEOPATIJA I BEBE

Najlepše od svega je to što odmah po rođenju a i u prvim minutima života, bebi možemo dati homeopatski lek ukoliko to stanje zahteva (šok, trauma, povreda, infekcija). Bebe brzo reaguju na terapiju a nema štetnih posledica ili nus pojava. Kasnije možemo pomoći ko rasta zubića, ojeda, upala, prehlada, problema sa hranjenjem i ostalo.

Homeopatija nije čarobni štapić koji momentalno sve razrešava, to moramo da razjasnimo! Ali dobro izabrani lek, počinje vrlo brzo da deluje i poboljšanje nastupa ubrzo. Uskoro ćemo pisati o pojedinim homeopatskim supstancama i njihovoj primeni u konkretnim stanjima.

 

Za Mati je tekst napisala:  Aleksandra Đoković, homeopatkinja

www.alternativnamedicina.co.rs/naslovna

 

Comments are closed